Wat is dan toch dat “Knusse Plekjes gevoel”?

Tja, dat is wat complexer en niet zomaar uit te leggen….

Als je bekend bent met de termen: HSP – Introvert – AD(H)D – Autisme, dan legt dat net wat makkelijker uit. Combineer die termen met het gegeven dat je graag de rust opzoekt, je onrustig wordt van een rumoerige omgeving, je gevoelig bent voor prikkels en je niet op je gemak voelt op een hele drukke plek.

Wij zoeken dan ook net die Knusse Plekjes waar dit alles niet of niet in een storende mate aanwezig is. Gewoon een rustige, gezellige, sfeervolle omgeving met positieve prikkels en privacy waar je bij aankomst al zoiets hebt van “lekker, dit voelt goed”.

Laten we eens proberen om met een voorbeeld uit te leggen wat we niet bedoelen!

Je herkent dat vast wel; je wil ergens naar binnen om na een wandeling rustig een kopje koffie te drinken. Voordat je binnen bent heb je de deur opengehouden voor zo’n tien kinderen die al schreeuwend achter elkaar aan rennend naar buiten stormen.
Daarna baan je jezelf een weg door de nonchalant geparkeerde wandelwagens en buggy’s en wordt de aanwezigheid van een complete kindercrèche duidelijk door het niet ophoudende gekrijs en gejengel. Je probeert tevergeefs nog ergens een vrij haakje bij de garderobe te vinden, nadat je over diverse kinderschoentjes gestruikeld bent die onder de jassen zijn gedropt. Je besluit om je jas maar mee te nemen naar het enige vrije tafeltje midden in de grote, veel te koude, open ruimte, het tafeltje is overigens zonder stoelen want die zijn in beslag genomen door de vele tassen die de gezinnen tegenwoordig bij hebben. Je kijkt rond of er onverhoopt nog ergens twee stoelen beschikbaar zijn of misschien wel in de hoop dat iemand zo beleefd is om deze af te staan, maar iedereen lijkt ineens heel druk met de kroost of zijn/haar mobiel. Kortom; laat dat kopje koffie maar zitten!

Als je jezelf hierin ook maar een klein beetje herkent, dan is dát niet het “Knusse Plekjes gevoel”!

Ok, nu weten we een beetje waar wij géén goed gevoel bij hebben, maar wat is dat dan wél?

Laten we dat met een ander voorbeeld trachten uit te leggen:
Je wil ergens naar binnen om na een een wandeling rustig een kopje koffie te drinken.
Na binnenkomst in een heerlijk warme ruimte, waar je de geur van een echte hout gestookte openhaard al ruikt, loop je met je net uitgetrokken jas in de hand naar een vrij tafeltje. Je hangt je jas over de uitnodigende stoelen om vervolgens jezelf daarin weg te voelen zakken. Je geniet door de kleine vensters van het mooie uitzicht, je kijkt net naar een eekhoorntje wat de boom in klimt als een vriendelijke stem vraagt of we al weten wat we willen drinken. Na het bestellen van 2 kopjes cappuccino en 2 appelgebakjes praten we wat en genieten we van de mooi aangeklede ruimte waar de akoestiek niet verpest wordt door rumoer. Op ons gemak drinken we onze cappuccino en laten we ons het appelgebakje smaken.

Wellicht dat we aan de hand van deze twee uitersten, licht gechargeerd, duidelijk hebben gemaakt wat “gevoel” doet met de beleving. Niet iedereen zal zich hierin herkennen, daarom is deze website ook voor rustzoekers en niet zozeer voor gezinnen met kinderen. Wij hebben een heel sterke voorkeur voor warmte, rust, beleving, romantiek, natuur en vooral genieten, gewoon ouderwets en onbezorgd genieten. Dat vertaalt zich in het “Knusse Plekjes gevoel”, zeg maar gerust ons gevoel op z’n Brabants.

Op de homepage staat ook nog deze omschrijving, we laten deze hier nog een keer terugkomen:

Hier vind je knusse plekjes voor een gezellig middagje weg, een vakantie, overnachting of om de rust op te zoeken in de natuur voor een heerlijke wandeling.
Geniet momentjes voor de levensgenieters die weg willen van de massa.

Hou jij van rust, sfeervolle locaties, leuke vakantieplekjes en overnachtingen, openhaarden, beleving, romantiek, lekker eten, wandelen in de natuur, een heerlijke kop koffie en plekken waar je rustig kunt genieten zonder dat het te overheersend druk is? Nou, wij ook! Ben jij HSP-er, Introvert, gevoelig voor prikkels of hou je gewoon van rust en ga je daardoor niet graag ergens heen waar het druk of toeristisch is?

Wat jij nodig hebt is dan… rust, gezelligheid, positieve prikkels, privacy en een sfeervolle omgeving waar je je prettig voelt. Dat is wat wij doen. Die knusse plekken zoeken waar je rust vindt. Op “Knusse Plekjes” plaatsen we de leukste hotspots uit eigen ervaring, met sfeervolle locaties, openhaardjes, mooie inrichting, tiny houses, natuurhuisjes, vakantiehuizen, natuurgebieden, leuke koffie tentjes, alles waar je even kunt ontspannen en/of tot rust kunt komen.

Het idee om te gaan delen van knusse plekjes is ontstaan door het feit dat wij zelf op internet niet altijd konden vinden wat wij zochten.

Nieuwe locaties uitproberen blijft leuk!